hero image ACCELERA

ACCELERA DÄCK

ACCELERA är en anmärkningsvärd aktör inom däckindustrin, välkänd för sitt balanserade förhållande mellan överkomligt pris, imponerande prestanda och traditionell design. Denna enastående produkt kommer till liv genom det skickliga arbetet hos det framstående indonesiska däcktillverkaren, Eptyres. Genom att använda noggrant utvalda högkvalitativa och miljövänliga material, sätter Accelera-däcken en standard som lockar förare från alla hörn av världen. Dessa däck erbjuder inte bara enastående prestanda utan även en känsla av trygghet på vägen. För de som värderar inte bara säkerhet utan också en touch av elegans i sina däckval, utgör Accelera det ultimata valet. Med en global närvaro är det inte förvånande att dessa däck har blivit en pålitlig följeslagare för entusiaster och vardagsförare över hela jorden.

Undvik att blanda ACCELERA med andra däckfabrikat

När du köper nya ACCELERA däck till din bil är det viktigt att tänka på att inte blanda olika fabrikat. Det är inte olagligt att blanda men det kan leda till sämre väghållning. Om man måste blanda så ska man i alla fall se till att man har samma fabrikat på samma axel och de däck med det bästa mönstret ska sitta bak. Men för att vara på den säkra sidan så är det som sagt bäst att inte bara köpa till exempel 2 ACCELERA däck och blanda dem med det du redan har på bilen utan istället byta alla fyra däck till ACCELERA, gärna med samma mönster.

Hur långt kan du köra med ett ACCELERA däck?

Hur långt ett ACCELERA däck på ett fordon kan rulla är svårt att säga och det är många faktorer som spelar in. Det beror dels på körstilen, underlaget och väder och vind. Det beror förstås också på om det är ett vinterdäck eller sommardäck och till och med vart någonstans i landet man bor. Men någonstans mellan 35000 och 50000 km är dock en allmän siffra som brukar nämnas. Om du kör väldigt aggressivt så kommer ACCELERA däckets livslängd att minskas avsevärt. Det är också viktigt att köpa en uppsättning däck som slits jämnt så att körglädjen blir maximerad och på den fronten är däck från ACCELERA ett bra val.

Vad är minsta tillåtna mönster med ACCELERA däck?

När det gäller sommardäck så måste du ha minst 1,6 mm mönsterdjup kvar oavsett om du kör med ACCELERA däck eller något annat fabrikat. Vid en kontroll så mäter man där mönstret är som minst. Om du har ett ojämt slitet ACCELERA däck med 1,4 mm på insidan och 3 mm på utsidan så är det fortfarande ett olagligt däck. När det kommer till vinterdäck så måste du ha lite mer mönster kvar på dina ACCELERA däck för att de ska vara lagliga att köra med. Här gäller det att du har minst 3 mm oavsett om du kör på dubbdäck eller friktionsdäck. På ett tungt fordon måste det vara minst 5 mm mönsterdjup kvar vid vinterväglag. Mellan 1 december och 31 mars är det lag på att ha vinterdäck i sverige och mellan 16 april - 30 september är förbjudet att använda dubbdäck. Det är alltså lagligt att köra med friktionsdäck från ACCELERA även på sommaren, men det är inget som vi rekommenderar. Då gummiblandningen i ett vinterdäck är hårdare än i ett sommardäck så leder detta till längre bromssträckor och sämre väghållning.Får jag blanda däck från ACCELERA med andra fabrikat?

Det är inte olagligt att blanda däck av olika fabrikat, men det är inget vi rekommenderar. Om du måste blanda så se till att ha däck av samma märke på samma axel.


Vad är minsta tillåtna mönsterdjup på ett ACCELERA däck?

På sommardäcken är det 1,6 millimeter och på vinterdäck är det 3 mm. Det är lagkrav på vinterdäck mellan 1 december och 31 mars och det är olagligt att köra på dubbdäck mellan den 16 april och den 30 september. Detta gäller oavsett om man kör på ACCELERA däck eller ej.


Hur snabbt får jag åka med ett ACCELERA däck?

Det beror på ACCELERA däckets speedindex. Du får inte montera ett däck med lägre hastighetsindex än vad din bil är klassad för. Det kan leda till böter om du blir stoppad.


Alla modeller från ACCELERA