Vad är Continental däck och hur bra är de?

Continental är ett av de äldsta däckmärkena på marknaden och startade i Hanover i Tyskland för precis 150 år sedan, 1871. Att de har varit med så länge på marknaden har gett företaget en enorm kunskap och erfarenhet som har gått vidare i generationer där det som har fungerat har byggts vidare på och det som inte har fungerat har kasserat. Nu blandar de alla de bästa erfarenheterna tillsammans med ny teknik för att göra så energisnåla men ändå billiga däck som möjligt.

 

Lång historia ger erfarenhet

När du ska välja däck så är det viktigt att du väljer med omsorg. Det är lätt att tro att det inte spelar så stor roll vad för slags däck du kör med, men sanningen är att det kan bli stor skillnad både i körglädje och rent ekonomiskt.

 
Hur långt ett däck på en bil kan rulla är svårt att säga, det beror på underlaget, körstilen och väder och vind. Någonstans mellan 3500 och 5000 mil är en siffra som brukar nämnas dock. kör du väldigt aggressivt så går det dock att korta ner livsstilen väsentligt. Det är också viktigt att köpa ett par däck som slits jämnt så att körglädjen blir maximerad.

 

Det finns olika däck

Beroende på din körning så kan du behöva olika däck. Ett däck som passar den lite mer aggressiva föraren och som har fått betyg att vara greppsäkert i båda torra och våta underlag är sportdäcket Contisportcontact 5 som Continental har tagit fram för att passa jut den lite mer aggressiva föraren som inte tvekar att trycka på gasen när det behövs. Det har en gummikombination som är relativt ny på marknaden och som gör att däcket slits mycket mindre och livslängden blir mycket längre. Det är i och för sig talande för alla Continentals däck, dess goda prestanda och långa livslängd.Alla modeller från CONTINENTAL

Visa mer