BILLIGA SOMMARDÄCK PÅ HJUL ONLINE - NYA SOMMARSULOR?


Fälgar

Däck

Tillbehör


Oavsett om du söker premium eller budget har vi alternativen för dig. När du bestämt dig för att äntligen handla nya sommardäck så finns vi här för dig. Oftast är valet mellan premium och budget något som de allra flesta tar sig en funderare på.  Linjen är hårfin och man bör inte alltid sikta sig på de allra dyraste. Ett gott tips brukar vara att läsa aktuella däcktester.

SKA MAN HANDLA PREMIUM ELLER BUDGET?

Skillnaden mellan dyrare premium alternativ och budget är enorm. Nu skriver inte vi det här för att sälja på er något dyrare men det finns faktiskt fakta och statistik som visar att de dyrare premium märkena har bättre egenskaper på torra och våta vägglag. Ogillar du buller och dyra bensinutgifter? Då kanske du ska titta på exklusivare märken som Goodyear och Michelin

Bland lågbudget valen finns det populära märken som faktiskt är bra, till dessa hör Sailun, Vredestein, Kinforest och Nexen.

SOMMARDÄCK LAG & REGLER (ENLIGT POLISEN) – VAD GÄLLER?

Reglerna och lagen säger att du inte får köra med sommardäck under perioden 1 december och 31 mars. Böteslappen förväntas ligga på 1200kr (Siffra från 2024). Samma belopp gäller även utanför perioden (1 deceber till 31 mars) om din bil har sommardäck trots att "vinterväglag råder". Ytterst är detta en bedömningsfråga och det är polisman på plats som avgör. En annan oskriven regel är de dubbfria vinterdäcken på sommaren? du får inga böter men ska du verkligen riskera en olycka?

SOMMARDÄCK DATUM OCH PERIODER FÖR 2023

sommardäck

Du får ha sommardäcken på mellan 1 April - 30 Nov. Är det vinterväglag fortfarande får du köra med vinterdäck. OBS att det är polisen på plats som avgör om det råder vinterväglag eller ej. Har du friktionsdäck så kan du vara lugn, dessa däck gäller året om.

TEST SOMMARDÄCK (DÄCKTESTER)

Bland däcktester utförda 2022 av bland annat Vi Bilägare, Råd & Rön samt Motormännen så kommer Continental Premiumcontact 6, Goodyear Eagle f1 Asymmetric 6, Goodyear EfficientGrip Performance 2 och Nokian Hakka Blue 3 högst på listan.

NÄR BYTA TILL SOMMARDÄCK?

Du får byta till sommardäck från och med den 1 April 2024. Viktigt att du känner till mönsterdjupsreglerna som är 1,6 millimeter (minimum) Ett nytt däck har oftast 7-10 millimeter. 

*Vi säljer inga begagnade dubbdäck eller kompletta hjul.

Hos Hjulonline.se kan du hitta ABS Wheels, BBS, Brock, CMS, Concaver, Japan Racing, Keskin, Nitro, Fuel, Oxigin, Vossen, Vertini och Zito mycket mer.

Texten uppdaterades: 2024-04-03