hero image CONCAVER

CONCAVER FÄLGAR

CONCAVER strävar efter att leverera enastående kvalitet och tillmötesgå behoven hos bilentusiaster som endast accepterar perfektion som standard.

Undvik att köra med skadade CONCAVER fälgar

Det kan vara farligt att köra med skadade CONCAVER fälgar eftersom det kan leda till försämrad väghållning och i värsta fall punktering. Ett tydligt tecken på att du har en skadad CONCAVER fälg är att ditt däck inte längre håller luften som det ska (så kallad pyspunka). Ett tecken på att CONCAVER fälgen blivit oval kan vara att det känns som att bilen guppar eller studsar fram på vägen. Ibland kan det räcka med något så fånigt som att man kör mot en trottoarkant för att skadan ska uppstå. Även om det inte syns så mycket på utsidan så kan det ha bildats sprickor inne i metallen. Dessa sprickor kan växa med tiden och kan leda till både punktering och i värsta fall en olycka. Om du tror att du har en eller flera skadade CONCAVER fälgar så kan du vända dig till din lokala däckfirma och låta dem titta på det.

Vad väger ett par CONCAVER fälgar?

Nuförtiden används nästan uteslutande lättmetallfälgar, det vill säga fälgar som är tillverkade av lättare metaller än stål. Det är vanligast att fälgarna är gjorda av aluminium men även andra lättmetaller som magnesium kan förekomma. Om man jämför plåtfälgar med aluminiumfälgar från CONCAVER så är fördelarna med aluminiumfälgarna många. Främst så håller du ned din bils ofjädrade vikt, detta leder till både bättre bränsleekonomi och ökad komfort. En annan stor fördel är att dina CONCAVER fälgar blir mer korrosionsbeständiga. Aluminium rostar inte i samma utsträckning som plåt eller stål. Aluminiumfälgar är också betydligt lättare att hålla rena. Tack vare detta så kan du med fördel använda aluminiumfälgar från CONCAVER även under vintern.

Hur avgör man om CONCAVER fälgen passar på bilen?

När man ska bedömma om en CONCAVER fälg passar på ett fordon så är det många faktorer som spelar in. För att en CONCAVER fälg ska passa så måste den ha rätt bultcirkel (eller bultmönster som det också kallas) och navhål. Detta är lite olika mellan de olika modellerna och bilmärkena. En CONCAVER fälg som passar på en volvo med bultmönster 5/108 passar till exempel inte direkt på en bmw med bultmönster 5/120 eller en audi med 5/112. Under förutsättningen att bultcirkeln stämmer så kan det gå att montera en CONCAVER fälg med större navhål än din bil kräver men då måste så kallade navringar användas. En CONCAVER fälg som passar på en mercedes 220 med bultmönster 5/112 och navhål 66. 6 kan gå att montera på en audi a4 med bultmönster 5/112 och navhål 57,1 men då som sagt med hjälp av navringar. Förutom bultcirkel och navhål är det även andra saker som fälgens bredd, et-mått och diameter som spelar in. Om CONCAVER fälgen har fel et-mått så kan den komma för djupt in i hjulhuset eller för långt ut och ta i skärmen, det här kan gå att korrigera med hjälp av spacers. Om CONCAVER fälgen du försöker montera är för bred så kan den skrapa mot saker i hjulhuset under under färd.Är det farligt att köra med skadade fälgar?

Ja, att köra med en skadad fälg är ingen bra ide. Det kan leda till allt från dålig väghållning till punktering. Så ta inga risker, köp nya fälgar i tid. På denna sida hittar du ett urval av CONCAVER fälgar.


Hur vet jag om CONCAVER fälgarna passar på min bil?

När du beställer fälgar på hjulonline. Se så kan du använda dig av registreringsnummer sökningen. Du skriver in ditt registreringsnummer och så får du upp fälgar som passar till din bil.


Jag vill bara beställa en CONCAVER fälg, hur gör jag då?

För att kunna fortsätta erbjuda dig som kund fälgar ur ett av marknadens största sortiment till konkurrenskraftiga priser så säljer vi endast kompletta uppsättningar eller mer.


Alla modeller från CONCAVERVisar 1066 produkter

4809 kr
Mer info
4809 kr
Mer info
4809 kr
Mer info
4809 kr
Mer info
4809 kr
Mer info
4809 kr
Mer info
5009 kr
Mer info
5009 kr
Mer info
5009 kr
Mer info
5009 kr
Mer info
5009 kr
Mer info
5009 kr
Mer info
5009 kr
Mer info
5009 kr
Mer info
5009 kr
Mer info
5009 kr
Mer info
5009 kr
Mer info
5009 kr
Mer info
5009 kr
Mer info
5009 kr
Mer info
5009 kr
Mer info
5009 kr
Mer info
5009 kr
Mer info
5009 kr
Mer info