hero image KINFOREST

KINFOREST DÄCK

Köp dina KINFOREST Däck på svenska hjulonline.se. Vi har ett stort sortiment och alltid låga priser. 

Hur snabbt får jag åka på ett KINFOREST däck?

Alla däck, oavsett om de är från KINFOREST eller ej, har en maxgräns för vilken hastighet de tål. Detta kallas för speed index på engelska eller hastighetsindex på svenska. Det står angivet på däcket, du kan hitta det i slutet på däckbeteckningen. På ett KINFOREST däck med beteckningen: 195/55r16 92v så är det den sista bokstaven v som är hastighetsindexet. Detta översätts sedan med hjälp av en tabell. I tabellen ser vi att v är lika med 240 kilometer i timmen. Alla bilar som är som blivit tillverkade från 1998 och framåt har ett max hastighetsindex. Det ska stå angivet i registreringsbeviset. Ett annat sätt att ta reda på det är att söka på transportstyrelsens hemsida, där kan du hitta din bils max hastighet. När du letar efter nya KINFOREST däck till din bil så måste du se till att däckets hastighetsindex är samma som din bils, eller högre. Det är till och med olagligt att köra på ett KINFOREST däck med ett hastighetsindex som understiger din bils max hastighetsindex.

Semi-slicks eller vanliga däck från KINFOREST

Racingdäck, tävlingsdäck, slicks, r-däck, race-däck, semi-slicks eller bandäck: kärt barn har många namn! Det vi menar när i vi pratar om r-däck är däck avsedda och tillverkade för bankörning och tävling. Det finns några r-däck som är godkända för körning på allmän väg men vi avråder ändå starkt från att montera r-däck på en vanlig bruksbil. Ett r-däck skiljer sig mycket från ett vanligt bildäck från KINFOREST. För det första så är däcksidan mycket styvare för att klara av att stå emot g krafterna som skapas vid kurvtagning i hög hastighet. Detta påverkar såklart komforten i kupén negativt. En annan skillnad är gummiblandningen. Ett bandäck har mycket bättre grepp än ett vanligt däck men efter att de har nått upp i temperatur! Innan däcket når den temperaturen kan greppet vara mycket sämre än med ett vanligt däck från KINFOREST. Ytterligare en skillnad är livslängden, ett slicks däck är helt enkelt inte tillverkade för att vara hållbara över tid som vanliga däck från KINFOREST är. Ett slicks däck är också betydligt dyrare än vanliga däck från KINFOREST.

öka trafiksäkerheten med runflat däck

Runflat däck eller punkteringsfria däck (OBS! Inte att förväxla med C-däck) har funnits på marknaden under många år men på senare tid så har de blivit mer och mer populära. Med ett runflat däck får man inte punktering lika lätt och om man väl får det så kan man köra mellan 5000 till 8000 meter på däcket innan det är helt slut. Detta besparar dig besväret att bli stående vid vägkanten i händelse av punktering. Något som är negativt med runflat däck är att de inte alltid går att laga och sen är prislappen ofta dyrare på ett runflat däck jämfört med ett klassiskt däck. Undrar du om KINFOREST har några runflat däck? När du letar efter däck på hjulonline. Se så kan du klicka i bocken märkt runflat. Då visas bara runflat däck i resultaten, då får du se om det finns sådana däck från just KINFOREST.Kan jag se hur gamla mina däck är?

Om du tittar längs sidan på dina däck så kommer du att hitta en markering som börjar med "dot". På samma rad efter den märkningen så kommer du att finna en grupp med fyra siffror. Raden kan till exempel se ut såhär: dot a55n jbjr 4916. I detta fall är det 4916 som representerar däckets ålder. De två första siffrorna är i vilken vecka däcken är tillverkade. De sista två siffrorna står för året. Så om vi ser 4916 så vet vi att däcken är tillverkade vecka 49 år 2016.


Finns det runflat däck från KINFOREST?

När du letar efter däck på hjulonline. Se så kan du bocka för om du bara vill visa runflat däck i resultaten. De flesta stora däcktillverkarna tillhandahåller runflat däck.


Har KINFOREST tillverkat några r-däck?

Det är mycket få däcktillverkare som gör r-däck som är godkända för svensk väg. Vi avråder starkt att montera r-däck på en bruksbil oavsett om de är från KINFOREST eller ej.


Alla modeller från KINFORESTVisar 5 produkter