hero image CMS

CMS FÄLGAR

Förbättra din bils utseende med fälgar från CMS

Kör inte med skadade CMS fälgar

Det kan vara farligt att köra med skadade CMS fälgar eftersom det kan leda till att väghållningen försämras och i värsta fall punktering. Ett tidigt tecken på att du har en skadad CMS fälg är att ditt däck inte längre håller luften som det ska (så kallad pyspunka). Ett tecken på att CMS fälgen blivit oval kan vara att det känns som att bilen guppar eller studsar fram på vägen. Ibland kan det räcka med något så fånigt som att man kommer åt en trottoarkant för att skadan ska uppstå. Även om det inte ser så illa ut på utsidan så kan det ha bildats sprickor inne i metallen. Dessa sprickor kan växa med tiden och kan leda till både punktering och i värsta fall en olycka. Om du misstänker att du har en eller flera skadade CMS fälgar så kan du uppsöka din lokala däckfirma och låta dem titta på det.

Vad väger ett par CMS fälgar?

Numera används nästan uteslutande lättmetallfälgar, dvs fälgar som är tillverkade av lättare metaller än stål. Det är absolut vanligast att fälgarna är tillverkade av aluminium men även andra lättmetaller som magnesium kan förekomma. Om man jämför plåtfälgar med aluminiumfälgar från CMS så är fördelarna med aluminiumfälgarna många. Främst så reducerar du ned din bils ofjädrade vikt, detta leder till både ökad komfort och bättre bränsleekonomi. En annan stor fördel är att dina CMS fälgar blir mer korrosionsbeständiga. Aluminium angrips inte av rost på samma sätt som stål eller plåt. Aluminiumfälgar är också lite lättare att hålla rena. Tack vare detta så kan du med fördel använda aluminiumfälgar från CMS även på vintern.

Underhåll dina CMS fälgar

Något du kan göra för att öka livslängden på dina CMS fälgar är att tvätta av dem då och då, detta gäller främst under vinterhalvåret. Först så tvättar du fälgarna försiktigt med hjälp av en högtryckstvätt. Använd rikligt med vatten i ca två minuter på varje CMS fälg. Efter det så applicerar du avfettning över hela fälgarna och låter det stå under ca trettio sekunder. Ta fram högtryckstvätten igen och spola av med mycket vatten under ca tre till fem minuter (lite beroende på hur smutsiga de är). Inför sista steget tar du fram vanligt bilschampo (du bör använda milt bilschampo och miljövänlig avfettning) och gnuggar försiktigt runt och i CMS fälgen. Det är viktigt att du använder en ny, ren, trasa. En gammal trasa kan innehålla sten och annat som kan repa fälgen. Det är därför alltid säkrast att använda en ny. När du gnuggat igenom fälgen tar du återigen fram högtryckstvätten och spolar av tills dina CMS fälgar skiner. Om du tar för vana att tvätta fälgarna i samband med att du tvättar bilen så kommer dina CMS fälgar att se ut som nya mycket längre!Hur vet jag om CMS fälgarna passar på min bil?

När du beställer fälgar på hjulonline. Se så kan du använda dig av regnummer sökningen. Du knappar in ditt registreringsnummer och så får du upp fälgar som passar till din bil.


Är det farligt att köra med skadade fälgar?

Ja, att köra med en skadad fälg är ingen bra ide. Det kan leda till allt från dålig väghållning till punktering. Så ta inga risker, köp nya fälgar i tid. På denna sida hittar du ett urval av CMS fälgar.


Jag vill bara beställa en CMS fälg, hur gör jag då?

För att kunna fortsätta erbjuda dig som kund fälgar ur ett av marknadens största sortiment till konkurrenskraftiga priser så säljer vi endast kompletta uppsättningar eller mer.


Alla modeller från CMSVisar 1139 produkter

1199 kr
Mer info
1199 kr
Mer info
1199 kr
Mer info
1199 kr
Mer info
1199 kr
Mer info
1199 kr
Mer info
1199 kr
Mer info
1199 kr
Mer info
1199 kr
Mer info
1199 kr
Mer info
1199 kr
Mer info
1199 kr
Mer info
1222 kr
Mer info
1222 kr
Mer info
1222 kr
Mer info
1222 kr
Mer info
1227 kr
Mer info
1227 kr
Mer info
1227 kr
Mer info
1235 kr
Mer info
1235 kr
Mer info
1235 kr
Mer info
1235 kr
Mer info
1235 kr
Mer info