Nexen däck – Ett etablerad och pålitligt märke

Bra däck, med hög kvalitet som man kan lita på, är viktigt för säker bilkörning. Då ska man köpa rejäla däck från Nexen som är väletablerade och vars däcktillverkning har funnits sedan år 1942.

Vilka är Nexen tires?

Nexen tires har varit med riktigt länge på marknaden. Företaget grundades 1942 i Sydkorea och gick då under namnet Heung-A Tire Company. Namnet kom snart till att ändras till Nexen Tire Co. Det var först år 1956 som företaget blev erkända som Koreas första däcktillverkare. Namnet eller ordet Nexen, har två betydelser i ett ord, Next är engelskans next som står för nästa och en för century eller översatt på svenska blir århundrade. Nexen tires motto är ”Att vara förberedda inför framtiden och att köra på en bättre morgondag". De kallar sig även för "Next Century Tires".
 
År 2000 var ett betydelsefullt år för detta unika koreanska däckföretag. Då etablerade sig Nexen tires med sitt varumärke i USA och vilket fick en signifikant betydelse för en global och större tillverkning. År 2006 hade företaget utvecklat nya däck i hög kvalitet i UHP som står för Ultra-high-performance och är specialtillverkade däck som klarar hög prestanda. Många sportbilar med extra kraftfulla hästkrafter, kräver vanligtvis UHP däck. Dock räcker däcken inte lika länge som vanliga traditionella däck. Man hade 2006 även utvecklat tåliga LTR/SUV vinterdäck som fick en stor efterfrågan. Idag finns Nexen tires däck över hela världen.

Varför ska man köpa Nexen?

Det finns många positiva anledningar till varför man ska köpa Nexen däck! I Sverige har Nexen fått goda recensioner på många håll. Nexens däck är tåliga och utvecklade med hög teknologi och genom år av forskning. Nexens däck finns anpassade för de allra flesta bilar; allt från personbilen till den snabba, kraftfulla sportbilen som behöver lite extra tåliga däck. Fördelen med Nexens däck, är att det finns ett stort urval av modeller i olika storlekar och bredd.


Alla modeller från NEXEN

Visa mer