BBS fälgar från BBS Wheels

Fälgar till motorsport
Känner du igen varumärket BBS? Då kan du ha sett deras fälgar på en formelbil under en Formel 1-tävling. BBS är nämligen en riktig ikon när det kommer till aluminiumfälgar för motorsportsvärlden. BBS Automotive Technology AG är mest kända för att designa och tillverka kvalitativa fälgar för olika fordon inom motorsport. Utöver deras specialitet tillverkar de även fälgar till personbilar.

Företaget grundades 1970 i staden Schiltach i Tyskland. Heinrich Baumgartner och Klaus Brand startade företaget tack vare deras stora passion för motorsport. BBS började med att tillverka bildelar i plast vilket de gjorde fram till 1972 innan fälgtillverkningen tog över.

Företaget har snabbt vuxit till att bli ett etablerat och populärt varumärke och idag ligger deras fokus på att tillverka tåliga och kvalitativa fälgar för många olika fordon. För BBS är det viktigt att fälgarna håller den standard som krävs för att klara utmaningarna – oavsett om det är på tävlingsbanan eller på landsvägen utanför ditt hus. BBS har tack vare deras högfunktionella fälgar lyckats ta sig upp på många prispallar inom motorsportsvärlden genom åren.

BBS har mer än 1200 anställda som alla arbetar för att tillverka de bästa och mest eftertraktade fälgarna. BBS stora kunskap inom fälgområdet har de byggt upp under lång tid. Fälgarna tillverkas självklart enligt de certifieringar som krävs och med de mest moderna metoderna.

Vad har BBS för fälgar?

Från BBS kan du hitta fälgar till Formel 1, Indy Racing, standardvagnracing, FIA GT, Le Mans och mycket mer. Förutom deras sortiment för motorsport har de också en bra variation fälgar för personbilar. Fälgarna är tillverkade för att kunna passa många olika fordon och samtidigt hålla en mycket god kvalité.

Satinfärger eller keramik? Hos BBS finns de mest unika och spännande utformningarna på marknaden. De har ett brett sortiment för vanliga personbilar så som Forged Line, Performance Line och Design Line. För racing kan du hitta RT-88, Classic och Formula 1.Alla modeller från BBS