hero image MICHELIN

Däck från Michelin

Michelin är att av de mest populära märkena som finns att tillgå när det kommer till däck till bilen. De flesta känner igen den lille vite rundlagde mannen som är gjord av bildäck som är ett av Michelins signum. De är så populära för att de erbjuder alltid hög prestanda, lång livstid och en skön känsla för föraren. Detta oavsett om det gäller sommardäck eller vinterdäck (dubbdäck och friktionsdäck).

Michelin däck kan sänka bränslekostnaden

Däck är inte bara något som rullar under bilen, det är också en del av bilens bränslekostnad. Ett däck som inte har den absolut bästa friktionen kommer att göra att bilen drar lite mer hela tiden och i långa loppet så gör det stor skillnad i bränslekostnaden och hur mycket bilen drar. Michelin har tagit fram ett däck som är optimalt för en låg bränslekostnad och som heter Michelin Energy Svar+. Om inte namnet säger allt så betyder det att däcket har minimal friktion och gör att det känns som att bilen flyter fram på vägarna.

Lång livstid på Michelindäck

Ett däck brukar sägas ha en livsstid på någonstans mellan 3500 och 5000 mil (detta gäller inte bara Michelin). Det beror på hur hårt du kör, vad det är för underlag och ifall du har pumpat däcken till det rätta trycket. Med dåliga förhållanden kan det till och med hålla mindre än 3500 mil så se till att du tar hand om dina däck. Ett däck från michelin har oftast ett längre liv än ett annat däck. Det gör att i det långa loppet så kan det göra stor skillnad på om du köper billigare däck som slits ut oftare eller om du betalar lite mer för god kvalitet och köper ett Michelin däck. Det kommer bli billigare i det långa loppet och dessutom så är du säkrare på vägarna med bra däck. Ett däck från Michelin är alltid ett bra köp.Tillverkar Michelin sommardäck?

Ja, Michelin tillverkar både sommar och vinterdäck.


Hur vet jag om Michelindäcken passar på min bil?

När du beställer däck från hjulonline så kan du söka med hjälp av registreringsnumret, då visas däck som passar till din bil.


Är det lång leveranstid på Michelindäck?

Leveranstiden ligger på mellan 7 och 12 arbetsdagar.


Alla modeller från MICHELIN

Visa mer


Visar 2515 produkter