hero image DOUBLE COIN

DOUBLE COIN DÄCK

DOUBLE COIN däck har funnits på marknaden sedan 1992 och de har alltid lagt stor vikt vid utveckling och forskning. De är väldigt stora på den Amerikanska marknaden och har börjat klassas som OEM till många bilar och lastbilar.

Vad avgör om DOUBLE COIN däcket passar min bil?

När man ska köpa nya DOUBLE COIN däck så är det tre mått som avgör om det kommer att passa på fälgen och sen på din bil. Alla tre mått hittar du i däckets beteckning och det kan till exempel se ut såhär: 205/55r16. Den första siffran representerar bredden, detta är angivet i millimeter. Man måste se till att däcket inte är för brett eller för smalt för att passa på fälgen. Om du exempelvis har en fälg med en bredd på 7 tum så ska du ha ett DOUBLE COIN däck som är 205 till 215 brett. Det kan gå att kränga på ett DOUBLE COIN däck som är 195 brett på en 7 tums fälg men då får man det som kallas för stretch, dvs man kommer att sträcka ut gummit mer än vad tillverkaren av däcket har tänkt. På vissa entusiastbilar är detta en look som eftersträvas men vid daglig körning är det inget vi rekommenderar eftersom det försämrar DOUBLE COIN däckets vägegenskaper och det kan till och sluta med att DOUBLE COIN däcket hoppar av från fälgen med punktering som följd. Nästa siffra representerar däckets profil, det är däcksidans höjd i procent av däcksbredden. Den sista siffran är vilken fälgdiameter som DOUBLE COIN däcket passar på, angivet i tum. Det nya däcket bör inte ha en rullomkrets som skiljer sig mer än 5% mot original omkretsen.

Kontrollera att du har rätt tryck i dina DOUBLE COIN däck

Oavsett om du kör med sommardäck eller vinterdäck ( dubbdäck eller friktionsdäck ) så är det viktigt att du har rätt ringtryck eller däcktryck i dina DOUBLE COIN däck. Om du har felaktigt däcktryck så kan det påverka väghållningen till det sämre och i värsta fall kan det till och med leda till punktering. Det kommer också göra att dina DOUBLE COIN däck slits ojämnt och har du för lågt tryck i dina DOUBLE COIN däck så kan din bils bränsleförbrukning öka. Rätt däcktryck brukar står angivet i bildens handbok. Det kan även stå tryckt i tanklocket eller under instrumentpanelen. Om du inte har möjlighet att kontrollera däcktrycket hemma så kan du uppsöka en bensinstation. De har nästan alltid ett skåp med tryckluft, där kan du både korrigera och kontrollera trycket så att det överensstämmer med vad som rekommenderas för din bil. Med rätt tryck så kommer dina DOUBLE COIN däck att hålla mycket längre!

Så här förvarar du dina DOUBLE COIN däck

Även om däck från DOUBLE COIN är både prisvärda och tåliga så kan du själv hjälpa till att förlänga däckens livslängd. Det enklaste och kanske bästa sättet att göra detta är att förvara DOUBLE COIN däcken på rätt sätt. Hur lämpligt en plats är som förvaringsutrymme är baserad på tre faktorer: uv-strålar, temperatur och luftfuktighet. Den optimala temperaturen för däckförvaring ligger runt cirka 15 grader celsius. Det är också viktigt att det inte sker för stora temperaturförändringar under förvaringstiden då detta kan leda till att det bildas sprickor i gummit vilket i sin tur bidrar till att DOUBLE COIN däcken slits fortare. Har man inget utrymmer som håller 15c så ska man i största möjliga mån se till att de i alla fall ligger inom spannet 0 till 25 grader celsius och gärna då med så få temperaturväxlingar som möjligt. DOUBLE COIN däck bör inte förvaras så att de utsätts för vatten. Om däcken ser blanka/fuktiga ut så är luftfuktigheten för hög, detta kan till exempel inträffa om du förvarar dem i en jordkällare. När vi säger uv-stålar eller uv-ljus så menar vi förstås solljus. Direkt solljus får däcken att torka ut betydligt fortare vilket får DOUBLE COIN däcken att åldras i förtid. Ett åldrat och tort däck har mycket sämre vägegenskaper. Så för att summera: bästa stället att förvara dina däck är i ett källarrum i din villa eller i ett lägenhetsförråd i en källare. Du ska inte förvara dom i tex en carport eller i en jordkällare. Lösa däck kan med fördel förvaras stående. Däck på fälg, tex lättmetallfälg, kan förvaras liggande. Allt detta gäller givetvis oavsett om du har däck från DOUBLE COIN eller ej.Går det att laga ett runflat däck?

Det kan vara möjligt att laga ett runflat däck med en teknik som heter tubeless lagning. Men det här gäller bara om man tex har kört in något i mönstret ( ex en spik eller en skruv ) och om du har kört däcket helt tomt på luft eller med lågt tryck under längre tid så måste däcket bytas mot ett nytt.


Vad är ett c-däck för något?

Ett c-däck är ett däck som är tillverkat för att tåla lite högre belastning. C:et står för commercial. C-dack används vanligtvis på skåpbilar, mindre lastbilar och husvagnar.


Finns det c-däck från DOUBLE COIN?

När du söker efter däck på hjulonline.se så kan du bocka i om du bara vill visa c-däck i resultaten då ser du om det förekommer däck från DOUBLE COIN. De flesta stora tillverkare tillhandahåller c-dack.


Alla modeller från DOUBLE COINVisar 77 produkter