hero image HANKOOK

Varför ska jag köpa Hankook däck?

Hankook är ett internationellt företag som har massvis av kunskap och de använder den här kunskapen till att skapa enastående däck som håller i de absolut flesta miljöer och som tillverkas med precision och expertis från olika delar av världen.

Hankook kommer ifrån Sydkorea och är en jätteaktör i sammanhanget och de säljer runt 80 miljoner däck om året. Hankook startades 1941 och denna erfarenhet av lyckade, men även mindre lyckade, tekniker är något de använder idag för att vara en av de absolut främsta däckproducenterna. De tillverkar däck till personbilar, lätta lastbilar och stadsjeepar. Även om företaget har sin hemvist i Sydkorea säljs ungefär 80 % av all deras produktion som export.

När däcken spelar stor roll - välj Hankook

Vissa kanske tror att det inte spelar så stor roll vad för däck man har på bilen men det är väldigt felaktigt. Att ha bra däck, tex ett däck från hankook, gör att körglädjen blir större och du kommer även att spara pengar med korrekta däck då både livslängden och bränsleförbrukningen gynnas. Hur långt ett däck kan rulla är svårt att svara på då det beror mycket på dig som förare. Kör du aggressivt så kommer livslängden att skäras ner, likaså om du kör på väldigt hårt underlag. Självklart spelar också fabriktet en viss roll, ett premiumdäck som hankook håller i regel längre än de billigare alternativen.

Se över dina Hankook däck då och då

Det är också viktigt att tänka på att ha korrekt lufttryck i däcken då det spelar in på livslängden också. Det bästa är att tänka på lufttrycket när du byter från sommardäck till vinterdäck och vice versa. Då ska du också passa på att kolla mönsterdjupet och se till att aldrig köra med för grunda däck då det dels är olagligt och dels är det farligt då det kan göra att du får sladd och vattenplaning lättare med en möjlig olycka som följd. Även detta gäller oavsett om du har däck från Hankook eller ej.Hur lång är leveranstiden på Hankook däck?

Leveranstiden är 7 till 12 arbetsdagar.


Gör Hankook bara sommardäck?

Nej, Hankook gör även friktionsdäck och dubbdäck.


Jag vill beställa Hankook däck till min bil, men hur vet jag om de passar?

Vid beställning från Hjulonline så kan du knappa in ditt regnummer. Då får du upp produkter som passar till din bil.


Alla modeller från HANKOOK

Visa mer


Visar 1400 produkter