hero image HIFLY

HIFLY DÄCK

HIFLY däck har funnits på marknaden sedan 2007. De har gjort sig ett namn i branschen med produktserier som: HF805, HP801, HF201 mfl.

Vad är det som avgör HIFLY däcket passar min bil?

När man ska köpa nya HIFLY däck så är det tre mått som avgör om det kommer att passa på fälgen och sen på din bil. Alla tre mått hittar du i däckets beteckning och det kan till exempel se ut såhär: 205/55r16. Den första siffran representerar bredden, detta är angivet i mm. Man måste se till att däcket inte är för smalt eller för brett för att passa på fälgen. Om du exempelvis har en fälg med en bredd på 7 tum så ska du ha ett HIFLY däck som är 205 till 215 brett. Det går att kränga på ett HIFLY däck som är 195 brett på en 7 tums fälg men då börjar man få det som kallas för stretch, dvs man kommer att sträcka ut gummit mer än vad tillverkaren av däcket har tänkt. På vissa entusiastbilar är detta en look som eftersträvas men vid daglig körning är det inget vi rekommenderar eftersom det försämrar HIFLY däckets vägegenskaper och det kan till och sluta med att HIFLY däcket hoppar av från fälgen med punktering som följd. Nästa siffra representerar däckets profil, det är däcksidans höjd i procent av däcksbredden. Den sista siffran är vilken fälgdiameter som HIFLY däcket passar på, angivet i tum. Det nya däcket bör inte ha en rullomkrets som diffar mer än 5% mot original omkretsen.

Så här förvarar du dina HIFLY däck

Även om däck från HIFLY är både prisvärda och tåliga så kan du själv hjälpa till att förlänga däckens liv. Det effektivaste sättet att göra detta är att förvara HIFLY däcken på rätt sätt. Hur lämpligt en plats är som förvaringsutrymme beror på 3 faktorer: temperatur, luftfuktighet och uv-strålar. Den optimala temperaturen för däckförvaring ligger runt cirka 15 grader celsius. Det är också viktigt att det inte sker för stora temperaturväxlingar under förvaringstiden då detta kan leda till att det bildas sprickor i gummit vilket i sin tur bidrar till att HIFLY däcken slits fortare. Har man inget utrymmer som håller 15c så ska man i så stor utsträckning som möjligt se till att de i alla fall ligger inom spannet 0 till 25 grader celsius och gärna då med så få temperaturväxlingar som möjligt. HIFLY däck bör inte förvaras så att de utsätts för fukt. Om däcken ser blanka/fuktiga ut så är luftfuktigheten för hög, detta kan till exempel inträffa om du förvarar dem i en jordkällare. När vi säger uv-stålar eller uv-ljus så menar vi förstås solljus. Direkt solljus får däcken att torka ut betydligt fortare vilket får HIFLY däcken att åldras i förtid. Ett åldrat och tort däck har mycket sämre vägegenskaper.

Så för att summera

Bästa stället att förvara dina däck är i ett källarrum i din villa eller i ett lägenhetsförråd i en källare. Du ska inte förvara dom i tex en jordkällare eller i en carport. Lösa däck kan med fördel förvaras stående. Däck på fälg, tex lättmetallfälg, kan förvaras liggande. Allt detta gäller givetvis oavsett om du har däck från HIFLY eller ej och oavsett om det sommardäck eller vinterdäck (friktionsdäck och dubbdäck).Hur lång är leveranstiden på ett par däck från HIFLY?

Leveranstiden på HIFLY däck är vanligtvis 7 till 12 arbetsdagar


Kan jag se hur gamla mina däck är?

Om du tittar längs däcksidan på dina däck så kommer du att hitta en markering som börjar med "dot". På samma rad efter den märkningen så kommer du att finna en grupp med fyra siffror. Raden kan se ut ungefär såhär: dot a55n jbjr 4916. I detta exempel är det 4916 som representerar däckets ålder. De två första siffrorna är i vilken vecka däcken är tillverkade. De sista två siffrorna står för året. Så om vi ser 4916 så vet vi att däcken är tillverkade vecka 49 år 2016.


Vad är minsta tillåtna mönsterdjup på ett HIFLY däck?

På sommardäcken är det 1,6 millimeter och på vinterdäcken är det 3 millimeter. Det är lagkrav på vinterdäck mellan 1 december och 31 mars och det är olagligt att köra på dubbdäck från 16 april till den 30 september. Detta gäller oavsett om man kör på HIFLY däck eller ej.


Alla modeller från HIFLY