hero image KUMHO

Varför ska du köpa ett Kumho däck?

Med däck från Kuhmo kan du känna dig säker på vägen, de är både kända för sin långa hållbarhet men även för att de greppar bra när det behövs. Många skulle säga att Kuhmo däck är överlägsna i sin prisklass.

Det är väldigt viktigt att ha rätt däck till din bil för att du inte ska slita onödigt mycket eller att du ska ha dåligt grepp i onödan. Det bästa är att du har som vana att kolla mönsterdjupet på sommardäcken när du byter till vinterdäck (dubbdäck eller friktionsdäck) och tvärtom när du ska byta åt andra hållet. För att du ska kunna ha en så låg ljudnivå som möjligt i bilen är det viktigt med ett däck med litet rullmotstånd.

Detta är något som Kumho däck oftast får toppbetyg på och det betyder också att med ett lågt rullmotstånd så sjunker även bränsleförbrukningen då motorn inte behöver arbeta så hårt. Så genom att köpa ett Kumho däck så kommer du faktiskt att spara in pengar i det långa loppet.

Har Kumho ett bra betyg och omdöme?

Ett däck från Kumho passar till alla bilar och det har den här ytterligare spetskompetensen av att ha ett väldigt lågt rullmotstånd och därmed bränsleförbrukning. Deras däck har bra omdömen på nätet och får ett högt betyg om man ska lita på de användare vi frågat och hittat på nätet. Prismässigt är dom också bra, påminner lite om Hankook. Deras rally däck "r-däck" är av bästa möjliga kvalité (mycket populära inom motorsport) serien V70A är till och med bäst i test.

Kuhmo däck håller länge

Ett lågt rullmotstånd gör även att däcken håller längre och därför håller ett Kumho längre än andra däck. Det vanliga är att ett däck går mellan 3500 mil och 5000 mil och Kumho kommer med största sannolikhet att placera sig i det övre skiktet.

Hur långt dina däck kan rulla beror dock på hur du kör, om du kör aggressivt eller inte, lufttrycket i däcken och väglaget. Har du dåligt lufttryck i dina däck så kommer du att slita mer på däcken och få därför in vanan att även kolla lufttrycket när du byter däck.

Kumho grundades 1960 i Sydkorea och är bland de tio bästa däcktillverkarna i världen och deras produkter är monterade som originalutrustning på modellerna Hyundai, Kia, Mitsubishi och Smart Car.

Förutom att erbjuda toppmoderna personbilsdäck är Kumho specialiserade på applikationer för racerbana, högpresterande och tunga lastbilar (Kumho däck är utrustade som OEM-utrustning på Mercedes-Benz kommersiella lastbilar och Sprinter-skåpbilar.) Vi erbjuder ett stort utbud av kumho däck skapade för alla klimat, fordon och körbehov. På svenska hjulonline finns sommar och vinterdäck från Kumho.

Vinnare av många däcktävlingar

Kumho vann Award of the Year Manufacturing & Design Innovation of the Year på Tire Technology Expo för att ha gjort en process med laserskärande däckmönster, vilket har gjort det möjligt för deras ingenjörer att förbättra alla däckstilar. Detta raffinerade laseretsningssystem möjliggör innovativa slitbanemönster med dubbla lager som ger mer effektivt grepp och brusreducering och gör det möjligt att forma sidoväggsdesignerna mer aerodynamiskt för lägre rullmotstånd.

Kumho har däck för alla behov

Om du behöver däck för extremt hög prestanda så har Kumho ett brett urval av sommarprestanda-däck, rena racerdäck och all-weather-däck som är utformade för att förbättra prestanda för alla sportsedaner, GT-coupé och kompakt bilar. Och om du behöver däck till din Ford Super Duty F-450, tung lastbil eller skåpbil, erbjuder Kumho över ett dussin val i deras imponerande sortiment av tunga kommersiella radialdäck. Deras urval låter dig ytterligare välja däck anpassade för asfalterad motorvägskörning, dåliga vägar eller trottoarförhållanden. Sidoväggsval med högre och lägre profil med eller utan breda baser finns också.

Kuhmo firar 50 årsjubileum

90-talet har varit banan för start till 2000-talet. Kumho uppfriskar sin företagskultur idag för att klara den ständigt föränderliga affärsmiljön i världen under WTO-regimen och ta sin plats i den globala ledningen. 2010 firade Kumho Tire sitt 50-årsjubileum. Kan du tänka dig att det här däckmärket funnits i mer än 50 år? Bra jobbat. Vi älskar Kumho!

 Vem tillverkar Kumho?

Kumho däcken tillverkas i Sydkorea. Totalt görs över 68 miljoner däck årligen. Samtliga däck sprids världen över till mer än 100 länder.


Vilken är deras populäraste storlek?

Kumhos populäraste storlekar är 205/55R16 och 195/65r15 samt 205/60R16. Hur bra däcket är går inte att svara på då däcket klassas som ett premiumalternativ dvs bland de bästa. Vi på Svenska hjulonline rekommenderar varumärket.


Hur står sig Kumho mot andra däck i däcktester?

I de flesta däcktester står sig Kuhmo bra jämför med andra däck.


Alla modeller från KUMHO

Visa mer