hero image TOYO

Vi är Toyo däck återförsäljare i Sverige

Toyo Tires Corporation är ett företag baserat i Japan, och är de som ligger bakom Toyo-däcken. Företaget etablerades redan år 1945, och utökade verksamheten till USA år 1966.

De är idag baserade i Kalifornien, trots att de ursprungligen är ett japanskt företag. Toyo Tires är idag känt inom industrin för sitt fokus på tålighet och hållbarhet i de däck som de erbjuder.

Varför köpa Toyo däck?

Toyo Tires erbjuder bland de bästa däcken på marknaden idag. Detta är däck som håller länge och ger ett riktigt bra grepp. Däck från Toyo lämpar sig utmärkt till allt möjligt, vare sig det gäller vardagskörning, racing eller offroad, men passar bäst till offroad. De är även ett bra alternativ för dig som äger en japansk bil, exempelvis en Toyota.

Toyo-däck är däck som rekommenderas starkt av erfarna förare. Detta eftersom de är prisvärda och håller i längden. Däcken ser du oftast hos SUV:ar och pickups, eftersom de lämpar sig utmärkt till hårt arbete och klarar av lite extra slitage.

Har de någon fokus på miljön?

De har haft ett särskilt fokus på miljön under senare år, med mål att skapa en hållbar och naturlig gummiomsättning i industrin. De har även fokuserat en hel del på däck som är mer bränsleeffektiva, i syfte att motverka utsläpp av avgaser och klimatförändring.

Vem passar Toyo egentligen?

Toyo Tires är bra alternativ oavsett dina behov, men lämpar sig bäst till racing och offroad. Detta eftersom det är företagets fokus med däcken. Den höga prestandan som Toyo-däck kan erbjuda är just varför dessa däck är så populära bland racingentusiaster. För dig som är intresserad av rally eller offroad är det definitivt värt att köpa in ett set av Toyo-däck.

När är toyo ett bra alternativ?

Däck från Toyo Tires är alltid ett bra alternativ, men lämpar sig bäst för offroad och racing (då främst på sommardäcks sidan). De rekommenderas dessutom till dig som värnar om miljön och vill ha hållbara däck på din bil.Är Toyo däck bra till bandagar?

Ja, Toyo har flera däck avsedda för racing. En populär modell är tex: PROXES R888R.


Har Toyo några bra offroad däck?

Ja, Toyo har flera däck avsedda för offroad. Ett exempel är: TOYO OPEN COUNTRY M/T.


Är det lång leveranstid på Toyo däck?

Leveranstiden ligger vanligtvis på mellan 7 och 12 arbetsdagar.


Alla modeller från TOYO

Visa mer