hero image BREYTON

Breyton Fälgar

Breyton är ledande inom design och tillverkning av högkvalitativa aluminiumfälgar. Tack vare den höga standard de håller har de en kundkrets som sträcker sig världen över. De har många år i branschen och är definitivt en fälg tillverkare att hålla ögonen på då fälgar från Breyton blir en allt vanligare syn på bilutställningarna.

Breytons bakgrund

Edmund Breyton grundade "bd Breyton design GmbH" 1986 i den Tyska byn Stockach. Det är sprunget ur Edmunds tidigare Ingenjörsfirma EBS som var aktiv redan 1982. Ända sedan starten så har Breyton strävat efter att skapa hjul som ger den bästa körupplevelsen. De försöker uppnå en blandning av hög kvalitet och enastående design och detta är ett mål som företaget delar med sina kunder. Genom att tillverka alla produkter med fokus på kreativitet, innovation och kvalitet säkerställer Breyton sin oavbrutna framgång. Företaget har idag över 35 års erfarenhet av branschen och har besitter en enorm expertis inom fälgtillverkning. Tack vare denna ändlösa vilja att utvecklas har lett till att de har några av de lättaste fälgarna på marknaden och kanske även de snyggaste.

Vetenskap och ingenjörskonst leder Breyton framåt

I designprocessen hos Bretyon finns ett inarbetat mantra: "Leverera det absolut bästa du kan åstadkomma". De uppnår det bästa genom fortlöpande RND med ett ständigt öga öppet efter nya rön från vetenskapen och ingenjörsvärlden. När de tar fram en ny fälg så försöker de alltid att uppfylla dessa tre krav:

Minsta möjliga vikt - För att uppnå de bästa köregenskaperna men även öka säkerheten. Ju mer ofjädrad vikt desto bättre.

Optimal material styrka - Ett lätt hjul måste vara starkt. Även detta är en fråga om säkerhet. Elasticitet är också en viktig avvägning, komfort och prestandan är beroende av att hitta den rätta balansen mellan materialets styvhet och motstånd. Något Breyton har blivit experter på med sina många år i branschen.

Bäst utseendemässigt - Sist men inte minst så ska fälgen se tilltalande ut. Det är något Breyton har i åtanke under hela design processen.Finns det svara Breyton fälgar?

Ja, Breyton har flera modeller i svart. Breyton BE, Breyton BR-I, Breyton FASCINATE bara för att nämna några.


Hur kan Breyton fälgar vara så lätta?

Många av deras fälgar är tillverkade av material från flygbranschen. Tex så är deras Forged Series, med fälgar som GTSR-PF och SPIRIT RS, tillverkade av A6061-T6 aluminium. De använder sig också av den så kallade "Flow-forming" tekniken.


Är Breyton fälgar TÜV godkända?

De flesta är det, tex så är alla fälgar i deras "Design Series" TÜV godkända.


Alla modeller från BREYTONVisar 1 produkter

4170 kr
Mer info