hero image OZ

OZ fälgar

OZ grundades av Silvano Oselladore och Pietro Zen på en bensinmack i den Italienska staden Rossano Veneto, året var 1971. De första fälgarna var handtillverkade och monterades på en Mini Cooper avsedd för Rallty. Redan året efter, 1972, så lanserade de en serie fälgar för motorcyklar, OZ moto.

Med en stark passion för fälgar ända sedan start har man velat vara en legend i branschen. De segrar bolaget åtnjutit inom motorsportvärlden kombinerat med de mest ikoniska namnen inom motorsport och deras eviga strävan efter framgång har säkrat OZ:as plats som branschledande. Svenska hjulonline saluför ett brett sortiment av fälgar från OZ.

OZ är ett stort namn inom motorsporten

OZ producerar lättmetallfälgar för de mest krävande marknader såsom: racing (F1, Rally, DTM och Indy), eftermarknad, motorcykel och OEM med specialutvecklade lösningar för de mest exklusiva bilmärkena. OZ har varit en del av Formula 1 sedan 1985, samt WRC sedan 1988 och har samlat mer än 150 titlar. Idag är OZ det fälg varumärke som är vanligast på racingbilar, oavsett klass. I racingsammanhang är deras varumärke förknippat med att vinna, och här talar resultaten för sig själva.

OEM till prestigefyllda bilmärken

OZ tillgodoser de särskilda krav som ställs av prestigefyllda bilmärken såsom Ferrari, Lamborghini, Maserati, Aston Martin, Lotus och McLaren, bara för att nämna några. Dessa partnerskap har resulterat i exklusiva projekt och extremt högteknologiska fälgar med överlägsen design. Hjulonline.se köper direkt via ozracing.com.

Så om du söker fälgar av kvalitet, avsedda för racing men utmärkta för vanligt vardagsbruk, så behöver du inte leta längre till OZ. Deras fälgar passar på de flesta vanliga bilar så som Volvo, BMW, VW, Mercedes, Toyota, Mitsubishi, Saab, Hyundai mfl. När det kommer till fälgarnas utseende och utförande så är deras sortiment minst sagt brett, de har fälgar med allt ifrån 5 till 16 ekrar i flera olika färger.Finns det några OZ fälgar med 6 ekrar?

Ja, tex OZ SAHARA. De har 6 ekrar.


Finns det svarta OZ fälgar?

Ja, de har flera modeller i svart utförande Tex: ULTRALEGGERA, SUPERTURISMO, LEGGENDA mfl.


Hur vet jag om OZ fälgar passar till min bil?

När du beställer fälgar från Hjulonline.se så kan du använda dig av registreringsnummer sökningen. Du knappar in ditt regnr och så listas de fälgar som passar till din bil.


Alla modeller från OZVisar 4 produkter

3905 kr
Mer info
6600 kr
Mer info
7244 kr
Mer info
8024 kr
Mer info