hero image GENERAL

GENERAL DÄCK

General är en Amerikansk däcktillverkare som varit aktiva i branschen i över 100 år. De har ett brett sortiment och en prisbild som startar ganska lågt. Så oavsett om du söker sommardäck till vardagsbilen eller lite kraftigare däck till en offroad maskin så har kommit rätt.

Kontrollera att du har rätt tryck i dina GENERAL däck

Oavsett om du kör med sommardäck eller vinterdäck (dubbdäck eller friktionsdäck) så är det viktigt att du har rätt däcktryck eller ringtryck i dina GENERAL däck. Om du har felaktigt däcktryck så kan det ha negativ påverkan på väghållningen och i värsta fall kan det till och med leda till punktering. Det kommer också göra att dina GENERAL däck slits ojämnt och har du för lågt tryck i dina GENERAL däck så kan det öka din bils bränsleförbrukning. Rätt däcktryck brukar står angivet i bildens handbok. Det kan även stå tryckt i tanklocket eller under instrumentpanelen. Om du inte har möjlighet att kontrollera däcktrycket hemma så kan du vända dig till en bensinstation. De har nästan alltid ett skåp med tryckluft, där kan du både korrigera och kontrollera trycket så att det överensstämmer med vad som rekommenderas för din bil. Med rätt tryck så kommer dina GENERAL däck att hålla mycket längre!

Kör säkrare med runflat däck

Punkteringsfria däck eller runflat däck har funnits på marknaden under ganska många år men på senare tid så har de blivit mer och mer populära. Med ett runflat däck får man inte punktering lika lätt och om man väl får det så kan man köra mellan 5000 och 8000 meter på däcket innan det är helt slut. Detta besparar dig besväret att bli stående vid vägkanten i händelse av punktering. Något som är negativt med runflat däck är att de inte alltid går att laga och sen är priset ofta högre på ett runflat däck om man jämför med ett klassiskt däck. Undrar du om GENERAL har några runflat däck? När du letar efter däck på hjulonline. Se så kan du klicka i bocken märkt runflat. Då visas bara runflat däck i resultaten, då får du se om det finns sådana däck från just GENERAL.

Bra däck från GENERAL minskar risken för vattenplaning

I stora drag kan man säga att en vattenplaning uppstår när slitbanan, alltså mönstret, på ditt däck inte klarar av att forsla bort de vatten som finns mellan däcket och vägbanan. När du kör på vått underlag bildas det en liten våg framför varje däck. Denna våg trycks sedan undan av de avledande spåren eller rillorna som finns i ditt GENERAL däcks mönster, större delen av vattnet trycks ut åt sidorna och en liten del färdas i de längsgående spåren. Vad som i slutändan avgör om du får en vattenplaning är dina GENERAL däcks förmåga att fördela bort hela vågen. När de inte längre klarar av det så börjar du surfa på vågen i stället för igenom den och när det väl händer så tappar du all förmåga att både bromsa och styra ditt fordon. Vart gränsen för vattenplaning går är baserad på 3 faktorer, vattendjupet på vägen, mönsterdjupet på dina GENERAL däck och den hastighet du färdas i. Det enklaste sättet att förebygga vattenplaning är alltså att sänka hastigheten vid körning i vått väglag och att byta dina gamla, slitna, däck mot nya GENERAL däck i tid. Lagen säger att vi måste ha minst 1,6 mm mönsterdjup på sommardäck och 3 mm på vinterdäck men enligt en rad experter är det för lite. Både GENERAL och andra däcktillverkare rekommenderar dig att köpa nya däck redan när mönstret går ned under 4 millimeter. Så bra däck från GENERAL i kombination med anpassad hastighet är alltså det enklaste och kanske bästa sättet att förebygga risken för vattenplaning.Hur lång är leveranstiden på ett par däck från GENERAL?

Leveranstiden på GENERAL däck är vanligtvis 7 till 12 arbetsdagar


Går det att laga ett runflat däck?

Det kan gå att laga ett runflat däck med en teknik som heter tubeless lagning. Men detta gäller bara om man tex har kört in något i mönstret ( till exempel en spik eller en skruv ) och om du har kört däcket helt tomt på luft eller med lågt tryck under längre tid så måste däcket ersättas.


Får jag blanda däck från GENERAL med andra fabrikat?

Det är inte illegalt att blanda däck av olika fabrikat, men det är inget som vi rekommenderar. Om du måste blanda så se till att ha däck av samma fabrikat på samma axel.


Alla modeller från GENERALVisar 92 produkter

1256 kr
Mer info
1417 kr
Mer info
1431 kr
Mer info
1432 kr
Mer info
1453 kr
Mer info
1481 kr
Mer info
1484 kr
Mer info
1488 kr
Mer info
1509 kr
Mer info
1537 kr
Mer info
1559 kr
Mer info
1629 kr
Mer info
1630 kr
Mer info
1702 kr
Mer info
1710 kr
Mer info
1737 kr
Mer info
1739 kr
Mer info