hero image MAXTREK

MAXTREK DÄCK

MAXTREK grundades så sent som 2006 så i däckbranschen är det ett förhållandevis ungt märke. De har sitt säte i Guangdong i Kina och har idag mer än 1000 anställda. Det lägger stor vikt vid forskning och utveckling har idag 40 olika däckrelaterade patent.

Kontrollera att du har rätt tryck i dina MAXTREK däck

Oavsett om du kör med sommardäck eller vinterdäck ( friktionsdäck eller dubbdäck) så är det viktigt att du har rätt ringtryck eller däcktryck i dina MAXTREK däck. Om du har felaktigt däcktryck så kan det ha negativ påverkan på väghållningen och i värsta fall kan det till och med leda till punktering. Det kommer också göra att dina MAXTREK däck slits ojämnt och har du för lågt tryck i dina MAXTREK däck så kan det öka din bils bränsleförbrukning. Rätt däcktryck brukar står angivet i bildens handbok. Det kan även stå tryckt i tanklocket eller under instrumentpanelen. Om du inte har möjlighet att kontrollera däcktrycket hemma så kan du uppsöka en bensinstation. De har nästan alltid ett skåp med tryckluft, där kan du både korrigera och kontrollera trycket så att det överensstämmer med vad som rekommenderas för din bil. Med rätt tryck så kommer dina MAXTREK däck att hålla mycket längre!

Vad är livslängden på ett MAXTREK däck?

Hur långt ett MAXTREK däck på en bil kan rulla är svårt att avgöra och det är många faktorer som spelar in. Bland annat beror det på körstilen, underlaget och väder och vind. Det beror förstås också på om det är ett sommardäck eller vinterdäck och till och med på vilken breddgrad man bor. Men någonstans mellan 3500 och 5000 mil är dock en generell siffra som brukar nämnas. Om du har en aggresiv körstil så kommer MAXTREK däckets livslängd att kortas ned avsevärt. Det är även viktigt att köpa en uppsättning däck som slits jämnt så att körglädjen blir maximal och på den fronten är däck från MAXTREK ett bra val.Hur lång är leveranstiden på ett par däck från MAXTREK?

Leveranstiden på MAXTREK däck är vanligtvis 7 till 12 arbetsdagar


Hur snabbt får jag åka med ett MAXTREK däck?

Det beror på MAXTREK däckets speedindex. Du får inte köra på ett däck med lägre hastighetsindex än vad din bil är klassad för. Du kan få böter om du blir stoppad av polisen.


Finns det c-däck från MAXTREK?

När du söker efter däck på hjulonline. Se så kan du bocka för om du bara vill visa c-däck i resultaten. De flesta stora däcktillverkarna tillhandahåller c-dack.


Alla modeller från MAXTREK