hero image TRIANGLE

Triangle däck

Triangle kommer från Kinas största däck tillverkare. De tillvekrar däck till personbilar såväl som yrkestrafiken. På senare år har deras däck blivit en allt vanligare syn i europa och några av deras däckserier har presterat väl på däcktester, då framför allt på vinterdäckssidan. De tillverkar både sommardäck, friktionsdäck och dubbdäck.

Kontrollera att du har rätt tryck i dina TRIANGLE däck

Oavsett om du kör med sommardäck eller vinterdäck ( friktionsdäck eller dubbdäck ) så är det viktigt att du har rätt däcktryck eller ringtryck i dina TRIANGLE däck. Om du har fel ringtryck så kan det ha negativ påverkan på väghållningen och i värsta fall kan det till och med leda till punktering. Det kommer också göra att dina TRIANGLE däck slits ojämnt och har du för lågt tryck i dina TRIANGLE däck så kan det öka din bils bränsleförbrukning. Rätt däcktryck brukar står angivet i bildens handbok. Det kan även stå tryckt i tanklocket eller under instrumentpanelen. Om du inte har möjlighet att kontrollera däcktrycket hemma så kan du uppsöka en bensinstation. De har nästan alltid ett skåp med tryckluft, där kan du både kontrollera och korrigera trycket så att det överensstämmer med vad som rekommenderas för din bil. Med rätt tryck så kommer dina TRIANGLE däck att hålla mycket längre!

Däck med fälgkantsskydd fårn TRIANGLE?

Många av de större däckproducenterna tillverkar numera däck med inbyggt fälgkantsskydd. För att urskilja om ditt TRIANGLE däck har fälgkantsskydd så kan du titta efter någon av följande beteckningar: mfs, rpf, fp, fr, fsl eller ml. Om däcket har fälgkantsskydd så finns någon av dessa beteckningar tryckta på hjulsidan. Fälgkantsskydd kan se ut på lite olika sätt, mycket beroende på tillverkare, men enkelt uttryckt kan man säga att det är en förstärkt gummikant som ska hindra att fälgen tar i till exempel trottoarkanter. Detta är speciellt behövligt på däck med låg profil där det, om man jämför med ett klassiskt däck, inte finns så mycket gummi som skyddar fälgen. När du letar efter ett TRIANGLE däck med fälgkantsskydd på hjulonline. Se så ska du som sagt titta efter någon av beteckningarna som vi listade ovan. När du tittar på produktkortet på respektive TRIANGLE däck så ser du den förkortningen vid underrubriken märkt: information.

Undvik att blanda TRIANGLE med andra däckfabrikat

När du köper nya TRIANGLE däck till din bil är det viktigt att tänka på att inte blanda olika fabrikat. Det är inte illegalt att blanda men det kan leda till sämre väghållning. Om man måste blanda så ska man i alla fall se till att man har samma märke på samma axel och de däck med det bästa mönstret ska sitta bak. Men för att vara på den säkra sidan så är det som bekant bäst att inte bara köpa till exempel två TRIANGLE däck och blanda dem med det du redan har på bilen utan istället byta alla fyra däck till TRIANGLE, gärna med samma mönster.Hur lång är leveranstiden på ett par däck från TRIANGLE?

Leveranstiden på TRIANGLE däck är vanligtvis 7 till 12 arbetsdagar


Får jag blanda däck från TRIANGLE med andra märken?

Det är inte illegalt att blanda däck av olika fabrikat, men det är inget som rekommenderas. Om du måste blanda så se till att ha däck från samma tillverkare på samma axel.


Har TRIANGLE tillverkat några slicks däck?

Det är ytterst få däcktillverkare som gör tävlingsdäck som är godkända för svensk väg. Vi avråder starkt att montera r-däck på en bruksbil.


Alla modeller från TRIANGLEVisar 263 produkter