hero image MEGA

MEGA FÄLGAR

MEGA erbjuder fälgar med en tidlös design som imponerar. Samtliga fälgar i deras kollektion är noggrant handplockade för att uppfylla alla de krav som kräsna konsumenter kan ha. Varje fälg är noggrant bearbetad och utmärker sig med en imponerande lång livslängd.

Om du letar efter en kombination av stil och rimligt pris är MEGA det självklara valet. Här får du maximal valuta för varje investerad krona.

 

Ska man lägga så stor vikt vid nya MEGA fälgar?

För många människor är bilens fälgar inte något de lägger så mycket tankekraft på. De sitter där på bilen och gör sitt jobb, varken mer eller mindre. Men för vissa människor betyder fälgarna allt. De skulle inte ens åka på orginal plåtfälgar på vintern. Sortimentet från MEGA är mer riktat till den senare gruppen förare. MEGAs stilrena designen kan maximera utseendet på vilken bil som helst. Även om MEGA kanske gör sig bäst under sommarmånaderna så går det bra att köra på dem året runt.

Hur avgör man om MEGA fälgen passar på bilen?

När man ska bedömma om en MEGA fälg passar på ett fordon så är det många faktorer som spelar in. För att en MEGA fälg ska passa så måste den ha rätt bultcirkel (eller bultmönster som det också kallas) och navhål. Detta skiljer sig lite mellan olika bilmärken och modeller. En MEGA fälg som passar på en volvo med bultmönster 5/108 passar till exempel inte direkt på en bmw med bultmönster 5/120 eller en audi med 5/112. Under förutsättningen att bultcirkeln stämmer så kan det gå att montera en MEGA fälg med större navhål än din bil kräver men då måste så kallade navringar användas. En MEGA fälg som passar på en mercedes 220 med bultmönster 5/112 och navhål 66. 6 kan gå att montera på en audi a4 med bultmönster 5/112 och navhål 57,1 men då som sagt med hjälp av navringar. Förutom bultcirkel och navhål är det även andra saker som fälgens bredd, diameter och et-mått som spelar in. Om MEGA fälgen har fel et-mått så kan den komma för djupt in i hjulhuset eller för långt ut och ta i skärmen, det här kan gå att lösa med hjälp av spacers. Om MEGA fälgen du försöker montera är för bred så kan den ta i saker i hjulhuset när du svänger.

Undvik att köra med skadade MEGA fälgar

Det kan vara farligt att köra med skadade MEGA fälgar eftersom det kan leda till försämrad väghållning och i värsta fall punktering. Ett tydligt tecken på att du har en skadad MEGA fälg är att ditt däck inte längre håller luften som det ska (så kallad pyspunka). Ett tecken på att MEGA fälgen blivit oval kan vara att det känns som att bilen guppar eller studsar fram på vägen. Ibland kan det räcka med något så fånigt som att man kommer åt en trottoarkant för att skadan ska uppstå. Även om det inte syns så mycket på utsidan så kan det ha bildats sprickor inne i metallen. Dessa sprickor kan växa med tiden och kan leda till både punktering och i värsta fall en olycka. Om du tror att du har en eller flera skadade MEGA fälgar så kan du uppsöka din lokala däckfirma och låta dem titta på det.Hur vet jag om MEGA fälgarna passar på min bil?

När du beställer fälgar på hjulonline. Se så kan du använda dig av regnummer sökningen. Du skriver in ditt registreringsnummer och så får du upp fälgar som passar till din bil.


Vilka fördelar finns med lättmetallfälgar från MEGA?

Fördelarna med lättmetallfälgar från MEGA är många. Lättmetallfälgar blir mer beständiga mot korrosion, lättare att hålla rena och så minskar de bilens ofjädrade vikt.


Hur lång är leveranstiden på ett par MEGA fälgar?

Leveranstiden på MEGA fälgar är vanligtvis mellan 7 till 12 arbetsdagar.


Alla modeller från MEGA

Visa mer


Visar 344 produkter

832 kr
Mer info
872 kr
Mer info
872 kr
Mer info
897 kr
Mer info
897 kr
Mer info
927 kr
Mer info
949 kr
Mer info
949 kr
Mer info
965 kr
Mer info
965 kr
Mer info
975 kr
Mer info
975 kr
Mer info
975 kr
Mer info
975 kr
Mer info
975 kr
Mer info
975 kr
Mer info
1047 kr
Mer info
1079 kr
Mer info
1079 kr
Mer info
1079 kr
Mer info
1079 kr
Mer info
1079 kr
Mer info
1079 kr
Mer info
1079 kr
Mer info