hero image MONACO

MONACO FÄLGAR

MONACO fälgar, kvalitetsfälgar med modern design. Populära modeller är bland annat CL1, GP6, MIRABEAU.

Vad väger ett par MONACO fälgar?

Nuförtiden används nästan uteslutande lättmetallfälgar, dvs fälgar som är tillverkade av lättare metaller än stål. Det är vanligast att fälgarna är framställda av aluminium men även andra lättmetaller som magnesium kan förekomma. Om man jämför plåtfälgar med aluminiumfälgar från MONACO så är fördelarna med aluminiumfälgarna många. Främst så håller du ned din bils ofjädrade vikt, detta leder till både ökad komfort och bättre bränsleekonomi. En annan stor fördel är att dina MONACO fälgar blir mer korrosionsbeständiga. Aluminium rostar inte i samma utsträckning som plåt eller stål. Aluminiumfälgar är också betydligt lättare att hålla rena. Tack vare detta så kan du med fördel använda aluminiumfälgar från MONACO även under vintermånaderna.

Undvik att köra med skadade MONACO fälgar

Det kan vara farligt att köra med skadade MONACO fälgar eftersom det kan leda till att väghållningen försämras och i värsta fall punktering. Ett vanligt tecken på att du kan ha en skadad MONACO fälg är att ditt däck inte längre håller luften som det ska (så kallad pyspunka). Ett tecken på att MONACO fälgen blivit oval kan vara att det känns som att bilen studsar eller guppar fram på vägen. Ibland kan det räcka med något så fånigt som att man skrapar lite mot en trottoarkant för att skadan ska uppstå. Även om det inte syns så mycket på utsidan så kan det ha bildats sprickor inne i metallen. Dessa sprickor kan växa med tiden och kan leda till både punktering och i värsta fall en olycka. Om du tror att du har en eller flera skadade MONACO fälgar så kan du vända dig till din lokala däckfirma och låta dem titta på det.

Hur avgör man om MONACO fälgen passar på bilen?

När man ska avgöra om en MONACO fälg passar på ett fordon så är det många faktorer som spelar in. För att en MONACO fälg ska passa så måste den ha rätt bultcirkel (eller bultmönster som det också kallas) och navhål. Detta är lite olika mellan de olika bilmärkena och modellerna. En MONACO fälg som passar på en volvo med bultmönster 5/108 passar till exempel inte bara sådär på en bmw med bultmönster 5/120 eller en audi med 5/112. Förutsatt att bultcirkeln är rätt så kan det gå att montera en MONACO fälg med större navhål än din bil kräver men då måste så kallade navringar användas. En MONACO fälg som passar på en mercedes 220 med bultmönster 5/112 och navhål 66. 6 kan gå att montera på en audi a4 med bultmönster 5/112 och navhål 57,1 men då som sagt med hjälp av navringar. Förutom bultcirkel och navhål är det även andra saker som fälgens bredd, et-mått och diameter som spelar in. Om MONACO fälgen har fel et-mått så kan den komma för djupt in i hjulhuset eller för långt ut och ta i skärmen, det här kan gå att lösa med hjälp av spacers. Om MONACO fälgen du försöker montera är för bred så kan den ta i saker i hjulhuset under körning.Hur vet jag om MONACO fälgarna passar på min bil?

När du beställer fälgar på hjulonline. Se så kan du använda dig av registreringsnummer sökningen. Du knappar in ditt regnummer och så får du upp fälgar som passar till din bil.


Hur lång är leveranstiden på ett par MONACO fälgar?

Leveranstiden på MONACO fälgar är vanligtvis mellan 7 till 12 arbetsdagar.


Är det farligt att köra med skadade fälgar?

Ja, att köra med en skadad fälg är aldrig en bra ide. Det kan leda till allt från dålig väghållning till punktering. Så riskera inget, köp nya fälgar i tid. På denna sida hittar du ett urval av MONACO fälgar.


Alla modeller från MONACO

Visa mer


Visar 585 produkter

1107 kr
Mer info
1168 kr
Mer info
1168 kr
Mer info
1168 kr
Mer info
1168 kr
Mer info
1168 kr
Mer info
1168 kr
Mer info
1168 kr
Mer info
1168 kr
Mer info
1168 kr
Mer info
1172 kr
Mer info
1172 kr
Mer info
1172 kr
Mer info
1172 kr
Mer info
1172 kr
Mer info
1172 kr
Mer info
1172 kr
Mer info
1174 kr
Mer info
1174 kr
Mer info
1174 kr
Mer info
1174 kr
Mer info
1174 kr
Mer info
1179 kr
Mer info
1179 kr
Mer info