hero image ROADHOG

ROADHOG DÄCK

Vad är livslängden på ett ROADHOG däck?

Hur långt ett ROADHOG däck på en bil kan rulla är svårt att räkna ut exakt och det är många faktorer som spelar in. Bland annat beror det på körstilen, underlaget och väder och vind. Det beror förstås också på om det är ett vinterdäck eller sommardäck och till och med på vilken plats i landet man bor. Men någonstans mellan 35000 och 50000 kilometer är dock en generell siffra som brukar nämnas. Om du har en aggresiv körstil så kommer ROADHOG däckets livslängd att reduceras väsentligt. Det är också viktigt att köpa ett par däck som slits jämnt så att körglädjen blir så stor som möjligt och på den fronten är däck från ROADHOG ett ypperligt val.

Kontrollera att du har rätt tryck i dina ROADHOG däck

Oavsett om du kör medsommardäck eller vinterdäck ( dubbdäck eller friktionsdäck ) så är det viktigt att du har rätt ringtryck eller däcktryck i dina ROADHOG däck. Om du har felaktigt ringtryck så kan det ha negativ påverkan på väghållningen och i värsta fall kan det till och med leda till punktering. Det kommer också göra att dina ROADHOG däck slits ojämnt och har du för lågt tryck i dina ROADHOG däck så kan det öka din bils bränsleförbrukning. Rätt däcktryck brukar står angivet i bildens handbok. Det kan även stå tryckt i tanklocket eller under instrumentpanelen. Om du inte har möjlighet att kontrollera däcktrycket hemma så kan du vända dig till en bensinstation. De har nästan alltid ett skåp med tryckluft, där kan du både kontrollera och korrigera trycket så att det överensstämmer med vad som rekommenderas för din bil. Med rätt tryck så kommer dina ROADHOG däck att hålla mycket längre!

Vad avgör om ROADHOG däcket passar på min bil?

När man ska köpa nya ROADHOG däck så är det tre mått som avgör om det kommer att passa på fälgen och sen på din bil. Alla tre mått hittar du i däckets beteckning och det kan till exempel se ut såhär: 205/55r16. Den första siffran representerar bredden, detta är angivet i mm. Man måste se till att däcket inte är för smalt eller för brett för att passa på fälgen. Om du till exempel har en fälg med en bredd på 7 tum så ska du ha ett ROADHOG däck som är 205 till 215 brett. Det kan gå att kränga på ett ROADHOG däck som är 195 brett på en 7 tums fälg men då börjar man få det som kallas för stretch, dvs man kommer att sträcka ut gummit mer än vad tillverkaren av däcket har tänkt. På vissa entusiastbilar är detta en look som eftersträvas men vid daglig körning är det inget vi rekommenderar eftersom det försämrar ROADHOG däckets vägegenskaper och det kan till och med leda till att ROADHOG däcket hoppar lös från fälgen med punktering som följd. Nästa siffra representerar däckets profil, det är däcksidans höjd i procent av däcksbredden. Den sista siffran är vilken fälgdiameter som ROADHOG däcket passar på, angivet i tum. Det nya däcket ska inte ha en rullomkrets som diffar mer än fem % mot original omkretsen.Hur lång är leveranstiden på ett par däck från ROADHOG?

Leveranstiden på ROADHOG däck är vanligtvis 7 till 12 arbetsdagar


Vad är minsta tillåtna mönsterdjup på ett ROADHOG däck?

På sommardäcken är det 1,6 mm och på vinterdäck är det 3 mm. Det är lagkrav på vinterdäck från 1 december till den 31 mars och det är olagligt att köra på dubbdäck mellan den 16 april och den 30 september. Detta gäller oavsett om man kör på ROADHOG däck eller ej.


Finns det c-däck från ROADHOG?

När du söker efter däck på hjulonline. Se så kan du bocka i om du bara vill visa c-däck i resultaten. De flesta stora däckmärkena tillverkar c-dack.


Alla modeller från ROADHOGVisar 82 produkter

489 kr
Mer info
492 kr
Mer info
494 kr
Mer info
507 kr
Mer info
514 kr
Mer info
520 kr
Mer info
522 kr
Mer info
528 kr
Mer info
529 kr
Mer info
534 kr
Mer info
534 kr
Mer info
541 kr
Mer info
542 kr
Mer info
552 kr
Mer info
554 kr
Mer info
564 kr
Mer info
568 kr
Mer info
568 kr
Mer info
568 kr
Mer info
569 kr
Mer info
574 kr
Mer info
577 kr
Mer info
583 kr
Mer info
586 kr
Mer info