Vad är regummerade däck? contire har svaret.

Detta är inte en däcktillverkare, Contire däck är snarare en metod som går ut på att renovera slitna däck. De genomför regummering och andra insatser som förlänger däckens livslängd.

Regummering är alltid billigare

Detta kan bli riktigt lönsamt när det handlar om lastbilsdäck, bussdäck och andra däck som är dyra inköp. Det kan dock även vara en rimlig lösning för personbilsdäck i många fall. Regummering är betydligt billigare för dig som konsument än att köpa nya däck.

Det går naturligtvis åt mindre material att renovera däck än att göra nya. Det är en stor miljövinst det handlar om. Contire däck har fått ett uppsving på senare år i takt med att miljömedvetenheten ökat i samhället.

Detta bör du veta om Contire däck

Contire däck jobbar för Continental, en världens största och mest respekterade däcktillverkare. Detta kan sägas vara en del av den stora miljösatsning som Continental genomför.

För att metoden som Contire däck använder sig av ska ge bästa möjliga resultat krävs det att däckets stomme är i bra skick. Det är den i regel så länge däcken regummeras i tid.

Contire däck är faktiskt precis lika bra som splitternya däck. Du kan välja vad du vill ha för däckmönster och således påverka greppet.

Företaget har få konkurrenter i sitt segment. De arbetar med tekniskt avancerade metoder som bygger på ett gediget utvecklingsarbete.

Använda däck blir som nya

Utslitna däck är svåra att återvinna och har inte många användningsområden. Att det finns många utslitna däck i omlopp är ett miljöproblem. Att regummera dem enligt den metod som Contire utvecklat är både miljövänligt och kostnadseffektivt. Det här är med andra ord något för dig som tänker på både miljön och plånboken. Särskilt åkerier och industrier med en stor fordonspark bör bekanta sig med den här metoden.