Varför ska jag välja Nordexx däck?

Kör du mycket bil så är det alltid värt att verkligen kolla upp vilka slags däck du använder och ifall de är rätt för dig.

Hur får du dina nordexx däck att hålla längre?

Kör du med fel sorts däck så kommer du att minska livslängden och körupplevelsen kommer inte att vara densamma och det handlar inte bara om sommar- och vinterdäck.

Det är svårt att uppskatta ett däcks livslängd men någonstans mellan 3500 och 5000 mil brukar anges som en uppskattning. Det beror helt på hur du kör, vad det är för underlag och hur du förvarar dina sommar- och vinterdäck.

En aggressiv körstil kommer att rendera i en mycket kortare livslängd och tvärtom kan du öka livslängden med några tusen mil om du kör snällt. Det är också viktigt att du har rätt lufttryck i däcken, annars kommer körningen att slita snabbare på däcken.

Nordexx för nordiskt klimat

Ett mycket bra val när du ska köpa däck är Nordexx däck som är anpassade för det nordiska klimatet. Det hörs nästan på namnet att de har specialiserat sig på vårt karga klimat. Däcket är gjort på en gummiblandning från Norden, vilket gör att råvarorna kommer ifrån samma klimat som de användas i. Det kommer att öka livslängden på däcken. Vårt nordiska klimat är väldigt hårt mot däck generellt sett och därför är det bra att ha anpassade däck. Det är framförallt de stora skillnaderna i temperatur och havssaltet i luften som gör att däcken tar stryk.

Nordexx har däck som ger dig många problemfria mil på vägarna och kör du bara normalt så kommer de att hålla sin förväntade livstid. De är ofta också något billigare än andra däck, vilket gör att de passar de flesta hushåll. Det billigare priset är dock inte detsamma som att skära ner på kvaliteten ut