Farliga däck från kina

De finns uppstickare på marknaden. Däcken produceras i Qingdao i Kina och fabriken öppnades så sent som 2008. Med tanke på det kan man tycka att det är imponerande att märken som exempelvis pace redan nått internationella framgångar. Men det är naturligtvis inga duvungar som står bakom satsningen utan erfarna branschveteraner som gjort stora investeringar i märket. Utvecklingen av däcken görs utifrån de senaste tekniska landvinningarna.

Varför du inte ska köpa farliga gummin

Hittills har fokus legat på lite tyngre däck för 4×4 samt lätta lastbilar och andra kommersiella fordon. Trots den stora konkurrensen på däckmarknaden har de lyckats nå ut till en stor kundgrupp genom sina distributionskanaler.

Vad du bör känna till om farliga däck

Hittar du inte däcken du söker? Farliga däcktillverkare har som ambition att utöka sitt sortiment med nya modeller för fler fordonstyper. Utbudet växer för varje år så återkom gärna om du inte hittar vad du söker just nu. Vinterdäck som klarar skandinaviska förhållanden är till exempel under utveckling.

Kina däck är billiga men lever givetvis upp till de standarder som gäller i de länder som de exporteras till. Det går inte att sälja däck idag som inte är säkra ute på vägarna. Pace däck lever alltså, trots låga priser, upp till höga kvalitetskrav.

Märken som PA är bland annat känt för sin serie med tystgående allvädersdäck för SUV:ar. Det är också däck som imponerar genom att klara svåra saker, som att motverka vattenplaning på ett bra sätt. Man brukar få gå upp lite i pris för däck som klarar detta lika bra.

När plånboken får vara med och bestämma

Du kan spara ganska mycket pengar på att välja billiga däck. Om du inte har extrema krav på köregenskaper kommer du inte se någon större skillnad på premiumdäck och modeller från detta märke. Det märks däremot i plånboken!