Däck rea – Fynda nya däck på rean

Det är dags att ta tag i det. Förra säsongens däck var inte så fräscha som du kom ihåg. Faktum är att de behöver bytas ut. Trist och inte minst DYRT. Fast måste det bli så kostsamt egentligen?

När hittar man den bästa däck rean hos er?

Kan man hitta allt annat på rea så borde man kunna fynda även nya däck. Det kan ha sina nackdelar att spontanshoppa på rean, men även sina fördelar. Här får du hjälp med vad du behöver tänka på när du skaffar nya däck i en hast.

Det kan bli tungt

Se till att du inte behöver kånka tunga däck från ett utlämningsställe. Tänk på att välja en däckförsäljare som kan leverera till en annan adress än din folkbokföringsadress. Annars kan det bli tungt. Och ju färre transporter, desto bättre för miljön.

Skräddarsydda för just ditt fordon

På nätet hittar du däckåterförsäljare med filtreringsfunktioner som hjälper dig välja rätt. Välj en däcksida som söker med hjälp av registreringsnummer och visar enbart de däck som passar din bil. Då blir det rätt direkt. Men tänk på att de inte bara ska passa själva bilen, utan även de fälgar du har. Är de specialare med fräcka mått? Klicka då i det så allt passar när de kommer.

Sakta i backarna

Tänk bara på att skynda lite långsamt och verkligen kolla upp att däcken du står i begrepp att beställa så smidigt och lätt även uppfyller den prestanda du faktiskt vill ha. Håller däcken sig inom gränsen för hur mycket du tycker de ska få bullra? Och hur ser det ut med bränsleförbrukningen?

Varför du inte ska betala överpriser

Gå inte i fällan att klicka hem nya däck på rean bara för att de är billiga. De flesta sajter har märkningar där A är bäst och fiffigast och övriga bokstäver står för sämre värden när det kommer till buller, bränsleförbrukning, vattenkörning och annat. Håll bara shoppingfingrarna i styr och tänk efter vad du verkligen vill ha så har du strax dina ny fyndade däck på plats.