Deli däck är ett företag som grundades så tidigt som 1956, i Indonesien. Från början var de inriktade på att göra slangar och däck för cyklar. Utbudet har sedan, steg för steg, utökats. Idag omfattar det bland annat lastbilsdäck, motorcykeldäck, scooter däck och däck för tunga industrifordon. Då de funnits i över ett halvsekel har de samlat på sig en stor kompetens!

Är asiatiska däck verkligen dåliga?

Många förknippar däcktillverkning i Asien med låga priser. Detta stämmer när det gäller Deli däck men här handlar det även om kvalitet. Företaget är känt för att lägga stora resurser på forskning och utveckling. De har tagit fram tekniskt avancerade metoder som gör att de kan blanda syntetgummi och naturgummi på ett nytt sätt. När Indonesien var ett fattigt land ville alla ha hållbara gummiartiklar. Det är fortfarande ett mycket viktigt produktionsmål för det här företaget.

Vad du bör känna till om Deli däck 

Har du svårt att hitta däck till ett udda fordon? Deli däck finns till de mesta. De har till exempel särskilda däck för skottkärror! Det handlar alltså inte bara om motordrivna fordon.

Det här företaget har under en lång tid spelat en viktig roll för Indonesiens industriella och ekonomiska utveckling. Tidigare har de varit inriktade på sin hemmamarknad. Nu när däckindustrin blivit global exporteras Deli däck till många länder. Det bygger på att de erhållit tillstånd och märkningar för försäljning inom till exempel EU.

Rätt pris och hög innovationsgrad 

De däck från detta företag som går på export har genomgått rigorösa kvalitetskontroller. Tester har också visat att de står sig mycket bra i konkurrens med kända japanska, europeiska och amerikanska märken. Ofta har däcken från Deli dessutom lite speciella egenskaper som kan vara svåra att hitta från andra märken. De beror på de speciella tillverkningsmetoderna.