Hur fungerar regummerade däck?

Regummerade däck växer i popularitet tack vare deras kostnadseffektivitet, miljövänlighet och kvalitetsprestanda. Men hur fungerar regummering exakt? Vi har valt att fråga regumeringsexperten Bosse kring regummerade däck.

 

Hur går processen till bosse?

En regummering börjar alltid med en noggrann inspektionsprocess. Detta görs för att skapa en säker miljö samtidigt som man ser till att varje del som återskapas sker enligt branschkraven.

I det nästa skedet gör man en så kallad ”buffing” Efter att ett däck har passerat inspektionen kör dom det genom poleringsprocessen, vilket eliminerar den gamla slitbanan och avslöjar vad de kallar ”undertread”. Den nybuffade ytan är det som gör att dom kan täcka däcket med kvalitetsmaterial för pålitligare prestanda.

Vad händer sen då?

– Då gör man en så kallad ”recapping” dvs Därefter placerar förpackningen ny slitbana ovanpå den nybuffade ytan. Man datorbalanserar varje däck och säkerställa kvalitetsdäcket så att den klarar höga belastningar. Vi botar däcket därefter och lägger till en ny design berättar Bosse på Green Recycles.

Sista inspektionen är viktigast 

Det sista steget i återkapningsprocessen testar dom däcken för att säkerställa att de är utrustade med bättre grepp, förbättrad tillförlitlighet och högkvalitativa däckprestanda. Det är därför många av deras kunder kan lita på deras däck gång på gång.

Deras raffinerade process för att täcka om däck är utformade för att säkerställa en högkvalitativ, miljövänlig produkt som är tillgänglig till ett konkurrenskraftigt pris. På Tyre Recappers of Nashville brinner dom för att skapa. Det är därför dom fokuserar på pålitliga, högkvalitativa däck till ett överkomligt pris avslutar Bosse

Regummering är ett miljövänligt alternativ

Vad tänker du på när du föreställer dig grön? Köper du pappershanddukar med återvunnet material efter konsumenten? Använder du aluminiumburkar eller glasflaskor över plast? Eller är det något annat? Tja, om du är en förare är en av de grönaste sakerna du kan göra att se till att däcken du kör runt på är regummerade.