Hur man får tysta däck

Tysta däck är en fantastisk investering för personen som föredrar en lugnare bilresa.

 

Varför ska man satsa på tysta däck?

Om du någonsin har behövt resa en lång sträcka med vanliga däck och känt dig irriterad över hur högljudd bilen kan vara så är tysta däck något som kommer gynna dig för resten av ditt liv! Aldrig mer behöver du klaga över det oerhörda bullret som hörs. Det klagandet kommer ersättas med en mer avslappnad känsla, vare sig du håller på att köra tillbaka hem efter en lång och skön semester eller om du behöver köra till och från jobbet. Läs vidare ifall du är nyfiken över vilka egenskaper du bör leta efter när du gör valet att köpa tysta däck.

Spelar däckstorleken någon roll?

Däckstorleken kan spela stor roll när det kommer till att ha tystare däck. Ju smalare ditt däck är desto mindre ljud hörs. Det finns ingen anledning till varför du skulle vilja använda tjocka däck om du inte är ute efter en bil med ett coolare utseende. Tjocka däck utökar mer bränsle och är inte lika säkra som smala däck på grund av deras svagare marktryck. Därför rekommenderas det att man skaffar smalare däck.

Hur påverkas ljudet av åldern?

Något som bidrar till högljudda däck är åldern på däcket. Anledningen till detta har att göra med gummit. Ju äldre gummit är desto hårdare blir däcket. En viktig sak att ha i tankarna ifall man har gamla däck är att se till att mönsterdjupet är i rätt skick. Om du har däck äldre än tio år rekommenderas det starkt att du byter däck.

Rätt mängd lufttryck

Det är viktigt att man är försiktig med däckets lufttryck. Om dina däck känns högljudda bör du pumpa mer luft i däcket. Lufttrycket ditt däck ska ha beror på din bilmodell och det är viktigt att du undersöker vilket lufttryck som passar just din bil.