Hur jämför man försäkringar?

2020-03-24 08:18:14 | av: Lars Bergmark

Man bör som konsument alltid vända sig till de kostnadsfria nätsajterna som jämför försäkring kostnadsfritt. Det finns många aktörer, kända exempel är Insplanet, Zmarta och compricer.Tänk på att de flesta försäkringsbolagen har olika villkor, just därför bör du noggrant kontrollera försäkringarnas innehåll.

jämföra försäkringar
Här är en lista för 2020

⦁ Folksam Har den bästa försäkringen enligt hjulonline.se, du bör välja alternativet ”STOR” som täcker allt ifrån brand till rättsskydd. Fem av fem.

⦁ ICA En av våra anställda använder ICA försäkringen och tycker den är bra. Vi ger den därför betyg 4 av fem.

⦁ IF får betyget 3 av 5 då personalen hos oss haft IF tidigare, anledningen till att dom inte får högre betyg än ovanstående beror på den sega kundtjänsten.

⦁ Länsförsäkringar är SÄMST enligt hjulonline.se, vi ger företaget betyget 1 av 5.


Allt handlar inte om priset

Genom att gå in på en jämförelsesida får du en klar överblick över utbudet. Samtliga jämförelsesidor som jämför försäkringar får betalt i form av en lead-genererad provision, tyck därför inte synd om sajterna utan använd sökningarna så mycket du kan. I slutändan är dessa sidor konstruerade för att hjälpa dig, dom struntar egentligen vilket försäkringsbolag du använder 

Bäst på olycksfall

ICA försäkringen får bäst betyg av oss vilket man även kan se att de får på nätet. Flertalet omdömessajter ger ICA högsta betyg. Grundsjälvrisken är endast 1500 kr, inte mycket.


Bäst på hemförsäkring

DINA sägs vara den bästa hittills, i alla fall om man ska lyssna på konsumenternas sajt. Flertalet omdömessidor håller nog med. Har du testat DINA? Om inte så bör du nog ge dom en chans.

 

Vilka är bäst på MC och bilförsäkring? 

Svedea är bäst i test när det kommer till MC. Finns verkligen ingen som slår dom, i alla fall om du frågar personalen på hjulonline.se. När det kommer till bil är vi dock kluvna, finns många bra aktörer. Du bör nog testa att jämföra försäkringsbolag…

Mer info https://www.fi.se/sv/forsakring/sok-tillstand/forsakringsforetag/